У початок

У квітні експорт нафти із західних портів росії досяг 4-річного максимуму

Завантаження нафти із західних портів росії в квітні зросте до найвищого рівня з 2019 року, перевищуючи 2,4 млн барелів на день (б/д), незважаючи на обіцянку москви скоротити видобуток, повідомили Reuters джерела в торгівлі й судноплавстві.

Експорт і транзит російської нафти з портів «приморськ», «усть-луга» й «новоросійськ» у квітні перевищить 10 млн тонн проти 9,7 млн тонн у березні.

10 лютого віце-прем'єр росії алєксандр новак заявив, що росія скоротить видобуток на 500 тис. б/д в березні, а на початку квітня пообіцяв продовжити скорочення до кінця року.

Саудівська Аравія й інші виробники нафти ОПЕК+ на початку квітня оголосили про додаткові скорочення приблизно на 1,16 млн б/д, приєднавшись до ініціативи росії зі скорочення видобутку. Залишається незрозумілим, чи означає високий експорт росії, що вона скоротила обсяги виробництва.

Джерела додали, що сезонне технічне обслуговування російських НПЗ у квітні може пояснити високий експорт сирої нафти, оскільки внутрішній ринок країни потребує менше нафти.

У квітні обсяг первинної переробки нафти в автономному режимі зросте до 3,132 млн тонн із 1,684 млн тонн у березні, свідчать дані галузевих джерел і розрахунки Reuters.

Експорт сирої нафти Urals із приморська у квітні досягне приблизно 4,4 млн тонн, тоді як усть-луга завантажить 3,0 млн тонн російської нафти Urals і казахстанської сирої нафти KEBCO, повідомили Reuters три джерела на умовах анонімності. Навантаження Urals, KEBCO і Siberian Light із чорноморського порту «новоросійськ» складуть близько 2,7 млн тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти