У початок

У Коломойського провели обшук у справі «Укрнафти» – ЗМІ

Детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у Ігоря Коломойського, під час якого вилучено документи, гаджет, а також скачано його вміст. Про це ZN.UA розповіли свідки подій.

Обшук стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії «Укрнафта» на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року.

Зі слів свідків, представники слідства завітали до олігарха о п'ятій ранку за місцем його проживання на курорті Буковель.

Джерела в НАБУ факт обшуку підтвердили. При цьому підкреслили, що це чи не вперше на їхній пам'яті був обшук, про який нікого не попереджали.

За інформацією ZN.UA, Ігор Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозру йому не оголошували. Але він співвласник «Укрнафти», де на початку вересня прокурорами САП і детективами НАБУ було оголошено підозри щодо фінансових махінацій колишньому голові правління «Укрнафти», колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу і продуктів нафто- і газопереробки «Укрнафти», колишній керівниці відділу контролю за обліком і постачаннями нафти й нафтопродуктів ПАТ «Укрнафта», колишнім директорам п’яти комерційних підприємств (одного з них затримали).

Справу відкрили за статтею про «заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах».

Нагадаємо, з 2011 року по 22 липня 2015 року посаду голови правління «Укрнафти» обіймав Пітер Ванхеке. Того ж дня на цю посаду було призначено Марка Ролінса, але вступив він на посаду лише 28 вересня того ж року. 

Ігор Коломойський разом із Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею володіють 40% компанії «Укрнафта», решта належить державі в особі НАК «Нафтогаз». Керівництво НАК неодноразово стверджувало, що з 2015 року повністю контролює компанію, втім, ані її операційні результати, ані ринкові джерела ніколи не підтверджували цих заяв.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти