У початок

TotalEnergies і Shell зайшли в проєкт розвідки і видобутку газу в Омані

Французька TotalEnergies разом із партнерами підписала угоду про розподіл продукції з розвідки й видобутку з Міністерством енергетики та гірських руд Оману на сухопутному блоці 11. Про це з посиланням на  повідомлення TotalEnergies пише «Інтерфакс-Україна».

На першому етапі, наприкінці 2022 року, буде проведено сейсморозвідку, першу розвідувальну свердловину планується пробурити 2023 року.

TotalEnergies володітиме 22,5% у проєкті, нафтогазова компанія Омана OQ – 10%, англо-голландська Shell стане оператором з часткою 67,5%.

Входження в проєкт дасть TotalEnergies змогу розкрити додатковий потенціал для задоволення внутрішнього й зовнішнього попиту на газ, зазначає компанія.

2021 року видобуток TotalEnergies в Омані становив 39 тис. барелів нафтового еквівалента на добу. TotalEnergies виробляє нафту на блоці 6 (частка в 4%), а також скраплений природний газ (СПГ) через участь у проєкті Oman LNG потужністю 10,5 млн т на рік. 2021 року TotalEnergies став учасником концесії з розробки газових запасів на блоці 10 (26,55%), де видобуток першого газу очікується 2023 року. TotalEnergies також працює на блоці 12 (частка 80%). Компанія працює і на ринку відновлюваної енергетики в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти