У початок

У Києві керівників одного з КП підозрюють у розтраті коштів при закупівлі пального

За розтрату майже чверті мільйона гривень при закупівлі пального повідомлено про підозру начальнику комунального підприємства (КП) і його заступнику. Про це повідомляє Київська міська прокуратура на своєму сайті.

«За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику одного із комунальних підприємств Деснянського району м. Києва та його заступнику за фактом розтрати бюджетних коштів під час здійснення закупівлі паливно-мастильних матеріалів (ч. 2 ст. 191 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прокуратурі, згідно з матеріалами слідства, у вересні 2021 року КП провело відкриті торги на закупівлю нафти і дистилятів. За результатами проведеної процедури закупівлі переможцем визнано товариство із найнижчою ціновою пропозицією й укладено договір про закупівлю 33 тис. літрів бензину і 102 тис. літрів дизельного пального.

У подальшому начальником КП і його заступником укладено низку додаткових угод до основного договору, що призвело до завищення ціни на продукцію.

Крім цього, збільшення вартості за товар потягло за собою зменшення кількості постаченого пального, ніж визначено закупівлею.

«Висновком економічної експертизи встановлено придбання комунальним підприємством паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами на суму понад 223 тис. грн», – повідомляє прес-служба прокуратури.

Санкція статті, за якою звинувачують керівників зазначеного підприємства, передбачає до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Деснянського УП ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти