У початок

У Києві аферист продав талонів на неіснуюче пальне на 49 тис. грн

Отримав підозру зловмисник, який продавав киянам талони за зниженими цінами на неіснуюче пальне. Про це повідомляє ГУ НП у місті Києві на своєму сайті.

«Порушник видурив у потерпілих 49 тис. грн. Правоохоронці встановили причетність зловмисника до 4 епізодів злочинів. За даним фактом розпочато кримінальне провадження», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає відділ комунікації поліції Києва, слідчі Святошинського управління поліції за процесуального керівництва окружної прокуратури викрили афериста, який, «зловживаючи довірою своїх однокласників і сусідів, під виглядом реалізації різного пального пропонував талони за зниженими цінами. Таким чином зловмисник заволодів грошовими коштами потерпілих на загальну суму 49 тис. грн».

Зокрема, кажуть у поліції, чоловік пропонував за знижкою бензин і дизпальне. Гроші отримував від знайомих при зустрічі й згодом обіцяв передати талони, проте більше на зв'язок не виходив. Слідчі з’ясували, що за такою схемою він ошукав 4-х громадян.

За процесуального керівництва Святошинського управління поліції йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене повторно. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Тим же, хто став жертвою вказаної шахрайської схеми, поліція радить телефонувати за номером «102».

Як повідомляв enkorr раніше, на Тернопільщині активізувалися шахраї з фальшивими талонами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти