У початок

У жовтні польські НПЗ збільшили виробництво дизпального на 11%

Згідно з даними польського Інституту статистики, у жовтні польські НПЗ збільшили обсяги виробництва дизельного пального й бітуму. Водночас випуск бензинів, скрапленого газу й мазуту скоротився.

Обсяги виробництва дизельного пального в Польщі у жовтні становили 1,43 млн тонн, це на 11% більше порівняно з вереснем і найбільший показник за останні два роки. Варто нагадати, що у жовтні в Польщу також надійшли рекордні обсяги імпортного дизпального для усунення дефіциту на внутрішньому ринку. Через це польські НПЗ збільшували виробництво дизелю за рахунок зменшення випуску інших продуктів переробки нафти, наскільки це дозволяє технологічна схема. Виробництво автомобільних бензинів скоротилося на 1%, до 437 тис. тонн. У жовтні на польських НПЗ було отримано 240,5 тис. тонн легких і важких мазутів, це на 6% менше порівняно з вереснем.

Виробництво пропану і бутану минулого місяця зменшилося на 15%, до 43,4 тис. тонн. Випуск бітуму зріс на 14%, до 207,2 тис. тонн.

За десять місяців обсяги виробництва дизпального в Польщі збільшилися на 6%, до 12,8 млн тонн. Випуск бензинів зріс на 17%, до 4,28 млн тонн. Виробництво бітуму збільшилося на 10%, до 1,49 млн тонн, тоді як випуск скрапленого газу скоротилося на 5%, до 491 тис. тонн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти