У початок

У Чикаго подали до суду на п'ять найбільших нафтогазових компаній світу

Влада Чикаго подала позов до суду проти п'яти найбільших світових нафтогазових компаній, звинувативши їх у заниженні небезпеки діяльності цих організацій для клімату. Серед відповідачів — BP Plc, Chevron Corp., Conoco Phillips, Exxon Mobil Corp. і Shell Plc.

«Наслідки кліматичних змін, з якими зіткнувся і продовжить стикатися Чикаго, зокрема частіші й інтенсивніші шторми, повені, посухи, екстремальна спека і розмив берегової лінії, відчуваються всюди у місті», – йдеться у позові.

Влада також вважає, що нафтогазовий сектор намагається обдурити громадськість, ведучи кампанії з метою підриву наукових доказів кліматичного впливу, повідомляють ЗМІ. 

Влада штату Каліфорнія, Нью-Йорка й інших міст США також висуває претензії нафтогазовому сектору, розраховуючи отримати компенсації на загальну суму в мільярди доларів за шкоду, якої вони завдають операціями навколишньому середовищу.

У позові влади Чикаго не вказується сума компенсації, яку вони хотіли б отримати. Місто просить суд зобов'язати компанії нести відповідальність за витрати, пов'язані зі зміною клімату, включаючи шкоду майну та інфраструктурі.

Наприклад, влада Чикаго вказує, що витрачає $188 млн на кліматичні проєкти в малозабезпечених спільнотах.

Місто також звинувачує Американський інститут нафти (API) у змові з компаніями з метою дезінформації громадськості щодо ступеня кліматичних проблем, зазначаючи, що в галузі серйозність цих проблем визнається.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти