У початок

У черзі на кордонах України стоять понад 4 тис. вантажівок – ДПСУ

На кордонах України у черзі стоять 4 300 вантажних автомобілів, зокрема на польському кордоні − близько 2 600. Про це з посиланням на повідомлення речника Держприкордонслужби Андрія Демченка пише «Укрінформ».

«На напрямках, де блокування триває, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок – 2 600 вантажівок: «Шегині» – 1 300, «Рава Руська» – 720, «Краківець» – 570», – сказав Демченко.

На пункті пропуску «Ягодин», який розблокували 11 грудня, кількість перетинів кордону зросла, але станом на ранок у черзі в напрямку України перебуває 700 вантажівок.

На кордоні зі Словаччиною триває блокування руху: станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало на проїзд майже 560 вантажівок.

В «еЧерзі» на виїзд з України на ранок, зі слів Демченка, зареєстровано понад 1 200 вантажівок.

На угорському кордоні машини рухаються, але черги також є. Зокрема станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску «Тиса» очікувало проїзду 450 вантажівок.

Як повідомлялося, з 6 листопада група польських перевізників блокує рух вантажів на кордоні з Україною. Віднедавна до них долучилися словацькі перевізники.

11 грудня очільник польської гміни Дорогуськ Войцех Сава, зіславшись на те, що існує «велика небезпека для майна», припинив протест перевізників – і рух через цей КПП відновився.

Проте протестувальники подали заявку на проведення нової акції, що має початися з понеділка. Представники об'єднань українських перевізників мають інформацію про те, що протест хочуть продовжити майже до кінця березня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти