У початок

Інвестиції в нафту і газ Норвегії зростуть 2024 року

Очікується, що нафтогазові компанії, які працюють у Норвегії, інвестують 240 млрд норвезьких крон ($21,85 млрд) 2024 року (2023 р. було 220,5 млрд крон), це більше, ніж очікувалося раніше, повідомляє Reuters.

Offshore Norway, яка опублікувала новий прогноз на основі опитування своїх членів, раніше передбачала, що до 2024 року інвестиції в нафту і газ становитимуть лише 194,3 млрд крон.

Зростання стало результатом нових розробок, збільшення масштабів поточних проєктів, а також інфляції й слабкої валюти, заявила група.

«У Норвегії існує високий тиск на ринок (офшорних бурових установок), але на міжнародному рівні підводний ринок найбільше сприяє зростанню цін», — сказав Reuters Маріус Андерсен, головний економіст Offshore Norge.

У роки після 2024 року інвестиції поступово зменшаться до 166,5 млрд 2028 року, оскільки основні проєкти буде завершено.

Значні нафтогазові компанії в Норвегії включають Equinor, Aker BP, Vaar, Conocophillips і Shell.

Норвегія — найбільший виробник нафти і газу в західній Європі із загальним видобутком трохи більше 4 млн барелів нафтового еквіваленту на добу.

Хоча країна прагне досягти нульового чистого викиду парникових газів до 2050 року, вона також продовжує розвідку й розробку нових нафтових і газових родовищ, зокрема в арктичному Баренцевому морі.

Офшорна Норвегія очікує, що витрати на розвідку і концептуальні дослідження зростуть до 31 млрд крон на 2024 рік з 26,2 млрд крон 2023 року.

Також очікується, що наступного року буде пробурено трохи більше 40 розвідувальних свердловин порівняно з 32 свердловинами, які є на цю мить. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти