У початок

У червні експорт ДП і газойлю з російських портів почав відновлюватися

У червні обсяги експорту дизпального й газойлю з російських портів почали зростати після тривалого падіння у квітні й травні. За даними консалтингової групи «А-95», минулого місяця з портів рф було відвантажено 4,4 млн тонн дистилятів, це на 6% більше порівняно з травнем.

Зростання експортної активності зумовлено завершенням ремонтів на російських НПЗ, які проводилися навесні.

Найбільшим напрямком експорту російських дистилятів минулого місяця, як і в травні, були турецькі порти. У червні в Туреччину було відвантажено 1,34 млн тонн ДП й газойлю, це на 4% менше порівняно з травнем. Основний постачальник дизпального в Туреччину — росія, тому скорочення імпорту на тлі зростання попиту на внутрішньому ринку в червні призвело до скорочення обсягів експорту з турецьких терміналів. Так, наприклад, минулого місяця Туреччина суттєво зменшила відвантаження ДП й газойлю в румунські порти.

У червні також відбулося збільшення постачань російського палива у Північну Африку й країни Перської затоки. Минулого місяця відвантаження ДП і газойлю до Марокко й Тунісу зросли зі 188 тис. тонн до 369 тис. тонн. Експорт у Саудівську Аравію та ОАЕ збільшився з 864 тис. тонн до 1 млн тонн. Понад половину цього обсягу (541 тис. тонн) було відвантажено на саудівський Ras Tanura Refinery.

Обсяги постачань російського ДП і газойлю в Бразилію майже не змінилися. У червні до бразильських портів потрапило 570 тис. тонн російського палива, тоді як у травні в цьому напрямку було відвантажено 572 тис. тонн продукту. Проте варто зазначити, що присутність російського палива у Південній Америці розширюється. Минулого місяця вперше з початку року російське дизпальне потрапило в Аргентину. Партію обсягом 33 тис. тонн було відвантажено на Petromining Terminal.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти