У початок

У Чернівцях комунальники переплатили 1,3 млн грн за пальне — аудит

Понад 1,3 млн грн незаконних витрат виявлено під час перевірки закупівель комунального підприємства у Чернівцях. Про це повідомляється на сайті управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області.

«Відбулася перевірка закупівель на КП «Чернівецьке тролейбусне управління», загальна сума  незаконних витрат сягає понад 1,3 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у прес-службі управління, аудитори проводять перевірку закупівлі з метою встановлення таких фактів, які неможливо встановити саме в процесі моніторингу стану виконання умов договору, внесення змін до нього, зокрема вимог щодо якості, кількості (обсягів) предмета закупівлі, ціни договору.

Під час перевірки встановлено укладання додаткових угод зі збільшення ціни за літр дизельного пального, зокрема без документального підтвердження коливання ціни на ринку та у більшому обсязі, ніж передбачено умовами основного договору, внаслідок чого підприємство недоотримало 29 994,56 л дизпального, чим завдано матеріальної шкоди на більш як 1,3 млн гривень.

За результатами перевірки керівнику КП надіслано вимоги щодо усунення порушень, а матеріали перевірки – передано у правоохоронні органи.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти