У початок

У росії в II кварталі випаде 9,6-11,5% нафтопереробки — МЕА

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) вважає, що у росії в ІІ кварталі через пошкодження низки НПЗ українськими безпілотниками випаде 500-600 тис. барелів на добу (б/д) нафтопереробки від базового прогнозу в 5,2 млн б/д, тобто 9,6-11,5% обсягів, випливає з його щомісячної доповіді.

«За нашими оцінками, за базового прогнозу середнього обсягу постачання нафти на переробку в 5,2 млн б/д у ІІ кварталі 2024 року, за квартал може бути втрачено близько 500-600 тис. барелів переробки нафти на добу загалом, без урахування потужностей, що компенсують цей процес. Зупинка цих НПЗ або установок на ремонт на строк від чотирьох до восьми тижнів може означати значну втрату постачання дизельного пального й нафти на міжнародні ринки», — йдеться у доповіді.

Проте агентство зазначає, що визначити вплив атак ЗСУ на нафтопереробні потужності нелегко через брак офіційних даних, а також невизначеність із термінами ремонтів.

Українські БпЛА у березні атакували кілька російських НПЗ. Серед них — заводи у ніжегородській, самарській, рязанській областях, краснодарському краї.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти