У початок

У березні рф скоротить видобуток нафти на 500 тис. б/д

У березні росія має намір скоротити видобуток нафти на 500 тис. б/д. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр рф алєксандр новак, передає «Інтерфакс».

«На сьогоднішній день ми повністю реалізовуємо весь обсяг виробленої нафти, проте, як і було заявлено раніше, не продаватимемо нафту тим, хто прямо чи опосередковано дотримується принципів «цінової стелі». У зв'язку з цим росія в березні добровільно скоротить видобуток на 500 тис. б/д. Це сприятиме відновленню ринкових відносин», — повідомив новак.

Він зазначив, що при прийнятті подальших рішень москва діятиме з огляду на ситуацію, що складається на ринку.

Віце-прем'єр нагадав, що росія вважає механізм price cap «втручанням у ринкові відносини й продовженням деструктивної енергополітики країн колективного Заходу».

Нагадаємо, рrice cap («стелю цін») запроваджено країнами G7 і ЄС, вона дозволяє компаніям цих країн перевозити російську нафту лише у тому разі, якщо її продають за ціною не вище встановленої ними «стелі». З 5 грудня обмеження набули чинності проти нафти з рф, з 5 лютого – проти нафтопродуктів. Граничні ціни встановлено на рівні $60/бар. для нафти, $100/бар. — нафтопродуктів, що торгуються з премією до нафти (бензин і дизпальне), $45/бар. — для нафтопродуктів, які продаються зі знижкою до нафти (мазут).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти