У початок

Ціни на газ у Європі впали нижче за $600/тис. куб. м

Спотова ціна на газ у Європі вперше з кінця листопада минулого року опустилася нижче від $600 за тисячу кубометрів. Це відбувається в очікуванні нової хвилі тепла.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», зниження ціни може стимулювати відновлення попиту на газ у промисловості. Саме через скорочення промислового попиту Європі вдалося досягти рівня зниження споживання.

Низькі ціни сприяють відтоку партій скрапленого газу до Азії. Запаси газу у приймальних терміналах Європи продовжують знижуватися. Їхній поточний рівень – мінімальний за останній рік.

Також зазначається, що оператор ГТС України прийняв від російського «газпрому» заявку на транзит на п'ятницю обсягом 30,9 млн куб. м. Показник у четвер був аналогічним.

Потужності заявлено лише для однієї із двох точок входу до ГТС країни – газовимірювальної станції «Суджа». Для коридору через ГВС «Сохранівка» заявки не прийнято.

Поточний рівень запасів газу в Європі скоротився до 68,16% – це на 20 відсоткових пунктів вище за середній показник на ту ж дату за останні п'ять років, свідчать дані Gas Infrastructure Europe.

Тепла погода у жовтні, листопаді й січні, а також заходи економії призвели до того, що на цю мить рівень резервів у ПСГ максимальний за всю історію спостережень. Це посилює впевненість влади у благополучному проходженні зими.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти