У початок

Туреччина збирається пропустити чотири нафтових танкери через протоку після блокування – ЗМІ

Морська влада Туреччини заявила в неділю, що чотири танкери, які перевозять близько 475 тис. тонн нафти, надали необхідні страхові свідоцтва відповідно до правил і 12 грудня перетнуть турецьку протоку, пише Reuters.

У заяві влади також ідеться, що п'ять нафтових танкерів було виведено з територіальних вод країни через протоку Дарданелли, оскільки вони не змогли надати документи, що підтверджують їхню страховку.

Група країн G7, Європейський Союз і Австралія домовилися заборонити постачальникам транспортних послуг, таким як страховики, допомагати експортувати російську нафту, якщо вона не продаватиметься за примусово низькою ціною або з дотриманням «стелі» цін, що спрямоване на те, щоб позбавити москву прибутків під час війни.

Під час телефонної розмови в середу заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо повідомив заступника міністра закордонних справ Туреччини Седата Онала, що обмеження поширюється тільки на російську нафту і не вимагає додаткових перевірок суден, що перетинають територіальні води Туреччини, зазначило Міністерство фінансів США.

Однак із початку місяця в Туреччині діють свої правила, що призвели до затримок проходу танкерів з нафтою. Анкара вимагає від суден надання страховки на час їхнього транзиту через протоку Босфор або при заході в турецькі порти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти