У початок

Туреччина вдвічі збільшила імпорт нафти Urals у першій половині травня

Згідно з даними Refinitiv Eikon і підрахунками Reuters, Туреччина подвоїла імпорт російської нафти марки Urals у першій половині травня порівняно з тим же періодом квітня.

Близько 193 тис. барелів на добу (б/д) російського сорту було завантажено для постачань у порти Туреччини протягом 1-15 травня порівняно з 96 тис. б/д за той самий період квітня, свідчать дані.

Індія залишається основним імпортером нафти Urals, що навантажується з російських портів цього місяця, закупивши наразі понад 50% обсягів, тоді як Китай залишається на другому місці. Китайські нафтопереробники збільшують купівлю Urals і, як очікується, збільшать закупівлі цього місяця.

Очікується, що цього місяця російський експорт нафти із західних портів досягне чотирирічного максимуму, тоді як нижчі світові ціни на нафту тримають Urals нижче від ліміту, встановленого деякими західними країнами, і приваблюють покупців у всьому світі.

Згідно з підрахунками Refinitiv Eikon і Reuters, Туреччина, яка залишається єдиним великим імпортером морської нафти Urals в європейському регіоні після ембарго ЄС, купила 153 тис. б/д цього року. Це не змінилося порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Здатність Туреччини імпортувати російську нафту обмежена її нафтопереробними потужностями й конкуренцією з нафтопереробниками в Індії — головному імпортері морських вантажів Urals з минулого року, заявили два трейдери.

Один із трейдерів додав, що у турецьких нафтопереробників виникло кілька проблем із розрахунками за російську нафту. Хоча Стамбул не долучився до санкцій Заходу проти москви, його компанії інтегровані в міжнародну фінансову систему і працюють з великими західними банками.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти