У початок

Туреччина планує використовувати газ із родовищ у Чорному морі з 2023 року

Після виявлення покладів газу на дні Чорного моря й початку робіт для його видобутку і транспортування Туреччина розраховує почати використовувати цей газ уже з 2023 року. Про це повідомляє турецьке видання Takvim, передають «Порти України».

«Уже через рік у ці самі дні ми, якщо все складеться, зможемо користуватися вдома газом власного видобутку. Коли заварюватимете чай на плиті, то робитимете це на газу, видобутому з глибини тисячі метрів під Чорним морем», – заявив міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Фатіх Дьонмез.

За словами Дьонмеза, Туреччина має намір повною мірою використовувати підземні ресурси і залучати їх у власну економіку й уже приділяє значну увагу чистим джерелам енергії.

У серпні 2020 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина знайшла в Чорному морі найбільші за свою історію поклади природного газу обсягом 320 млрд кубметрів. Роботи проводилися в районі Сакар’ї на ділянці «Дунай-1».

У червні 2021 року турецьке бурове судно Fatih виявило нові поклади природного газу в Чорному морі обсягом 135 млрд кубометрів. Пошуки природного газу тривали в лютому 2022 року.

Раніше повідомлялося, що Туреччина надасть компанії Turkish Petroleum податкові пільги з метою підтримки її проєкту з розробки газового родовища Sakarya у Чорному морі вартістю $9,9 млрд. Обсяг запасів родовища оцінюється у 540 млрд кубометрів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти