У початок

Поетапне нафтове ембарго – у шостому пакеті санкцій

У ЄС наблизилися до схвалення шостого пакета санкцій проти країни-агресорки. Обмеження також торкнуться й білорусі, яка фактично веде війну проти України ще від перших днів російського вторгнення.

Оголосити про нові обмеження для країн планують до сакрального свята всіх путіністів – 9 травня, повідомив кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк із посиланням на свої джерела, пише УНІАН.

За його словами, новий пакет антиросійських санкцій представники країн-членів ЄС мають представити послам ЄС до середи, 4 травня. Після ознайомлення обмеження планують запровадити до 9 травня.

За даними видання Politico, шостий пакет санкцій має включати поетапне нафтове ембарго. Обмеження також торкнеться російських банків, зокрема «сбєрбанку», а також значно ширшого, ніж зараз, кола російських осіб.

Відомо, що імпорт російської нафти планують поетапно заборонити до кінця року. Водночас, для Угорщини й Словаччини може запрацювати певна формула винятків, враховуючи труднощі з диверсифікацією для цих держав.

Останній на сьогодні, п'ятий пакет санкцій ЄС проти росії, набув чинності 8 квітня. У нього входить заборона на купівлю російського вугілля з серпня 2022 року і заборона російським кораблям заходити в порти ЄС. Також заборонено транспортні перевезення в білорусь і рф, але для певних товарів є винятки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти