У початок

Туреччина підписала знакову угоду про експорт природного газу з Угорщиною

Під час одноденного візиту президента Реджепа Тайіпа Ердогана і делегації міністрів до Угорщини в неділю Туреччина підписала угоду про свій перший експорт природного газу до некордонної європейської країни, підтвердив міністр енергетики і природних ресурсів у письмовій заяві. Про це повідомляє Daily Sabah.

Міністр Альпарслан Байрактар оголосив, що Туреччина здійснюватиме експорт природного газу в Угорщину за угодою про природний газ, яку було підписано між двома країнами.

«Сьогодні, завдяки газовій угоді, підписаній між Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ) і угорською компанією MVM, ми вперше будемо здійснювати експорт природного газу в європейську країну, яка не є нашим прикордонним сусідом. Türkiye продовжує робити свій внесок в енергетичну безпеку Європи», – написав міністр енергетики та природних ресурсів Байрактар у своєму офіційному акаунті в соціальних мережах.

У заяві, зробленій BOTAŞ, зазначається, що угоду підписали генеральний директор BOTAŞ Бурхан Озджан і старший менеджер MVM CEEnergy Ласло Фріч на церемонії, що відбулася під егідою міністра Байрактара і заступника секретаря державного управління Міністерства енергетики Угорщини.

Очікується, що постачання природного газу з Туреччини в Угорщину почнуться наступного року, йдеться в повідомленні. Зазначається, що угода передбачає співпрацю у використанні інфраструктури скрапленого природного газу (СПГ) Туреччини й сховищ природного газу двох країн у рамках їхніх спільних інтересів.

Деталі обсягу експорту в заяву не включені. У січні Туреччина підписала 13-річну угоду з Болгарією на транспортування до 1,5 млрд кубометрів природного газу на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти