У початок

Трубопровідні компанії домовляються з дата-центрами про пряме постачання газу

Трубопровідні гіганти Energy Transfer LP і Williams Cos. ведуть перемовини з операторами центрів обробки даних про будівництво трубопроводів безпосередньо до їхніх об’єктів для живлення електростанцій на місці, оскільки центри готуються до буму штучного інтелекту (ШІ).

Як пише Bloomberg, енергетичні підприємства готуються до найбільшого зростання попиту на електроенергію за покоління через центри обробки даних для штучного інтелекту, фабрики з виробництва комп’ютерних мікросхем і зростання кількості електромобілів. Частина цієї додаткової енергії буде надходити від вітру й сонця. Але значна частина буде з газових установок. І компанії, які керують дата-центрами, хочуть бути впевненими, що цей газ буде доступним — і швидко доступним, — коли їм це знадобиться.

Energy Transfer провадить перемовини з центрами обробки даних різного обсягу, багато з яких хочуть виробляти електроенергію на місці, сказав співвиконавчий директор Маршалл МакКрі під час розмови з аналітиками в середу вдень. «Це величезна можливість для нас», – зазначив МакКрі.

Згідно з презентацією компанії, Energy Transfer проводить розширення на підключених станціях і веде обговорення проблем обслуговування електростанцій за допомогою нових підключень.

Трубопровідна компанія-конкурент Williams також провадить перемовини про пряме постачання газу до центрів обробки даних, зокрема у південно-східній частині США й середній Атлантиці.

«Ми, відверто кажучи, перевантажені кількістю запитів, з якими маємо справу й намагаємося зрозуміти ці проєкти», — сказав головний виконавчий директор Алан Армстронг під час телефонної розмови з аналітиками цього тижня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти