У початок

Третина українських автовласників хочуть придбати електромобіль

31% опитаних автовласників України, які зараз їздять на автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), планують у майбутньому придбати електромобіль. Такі дані оприлюднив соціальний проєкт YOUкраїна, який і провів це опитування.

«Серед власників авто з двигуном внутрішнього згоряння, яким було поставлено питання, чи розглядають вони змогу придбання електромобіля у майбутньому, 31% відповіли схвально», – йдеться у повідомленні.

Опитування, проведене 12-15 серпня ц.р. проєктом YoUкраїна, охопило 221 респондента віком від 18 до 55 років, які проживають у містах від 50 тис. населення.

При цьому відповіді на поставлене питання розподілилися так: 9% опитаних точно розглядають змогу придбання в майбутньому електрокара, 22% – скоріше розглядають, ніж ні, що у підсумку і дало 31% тих, хто з часом планує пересісти на електромобіль.

22% скоріше не розглядають такої змоги, 29% – точно не розглядають, тобто 51% опитаних поки планує віддавати перевагу звичним авто з ДВЗ. Водночас 18% респондентів відповісти на це питання виявилося важко.

Нагадаємо, згідно з опитуванням YoUкраїна, з початку повномаштабної війни росії проти України майже 65% громадян зменшили користування авто, серед яких 15% стверджує, що майже перестали користуватися ним зовсім.

YOUкраїна – соціальний проєкт, створений соціологічною компанією Factum Group. Його мета –  регулярний онлайн-моніторинг із висвітлення обізнаності, настроїв і намірів українців щодо ключових сфер життя, таких як здоров’я, робота, фінанси, покупки, дозвілля, діджиталізація тощо.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти