У початок

З початку війни майже 65% українців зменшили користування авто ­– опитування

З початку повномаштабної війни росії проти України частота користування власним авто серед українців значно впала: майже 65% громадян зменшили користування авто, серед яких 15% стверджує, що майже перестали користуватися ним зовсім.

Про це свідчать результати опитування соціального проєкту YOUкраїна.

Згідно з опитуванням, основною причиною зменшення частоти користування автомобілем є стрімкий ріст цін на пальне. На це вказало 77% опитаних. Серед топ-причин також труднощі з купівлею пального або ж відсутність потреби в пересуванні на авто (41%).

Опитування, проведене 12-15 серпня ц.р. охопило 225 респондента (власники автомобілів) віком від 18 до 55 років, які проживають у містах від 50 тис. населення.

Разом із цим за умови критично високої ціни на пальне тільки 11% українців готові продовжувати користуватися авто в тому ж обсязі, при цьому 25% респондентів стверджують, що відмовляться від пересування власним авто.

Зазначається, що також українці ще не звикли до нових цін на пальне, тому оптимальною ціною на бензин вважають 35,6 грн, на газ – 21 грн, а на дизель – 37 грн. При цьому готові сплатити значно більшу суму, ніж та, котру диктують поточні реалії.

YOUкраїна – соціальний проєкт створений соціологічною компанією Factum Group. Його мета –  регулярний онлайн моніторинг із висвітлення обізнаності, настроїв та намірі українців щодо ключових сфер життя, таких як, здоров’я, робота, фінанси, покупки, дозвілля, діджіталізація тощо.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти