У початок

Травневий експорт нафти з Іраку становить 3,3 млн барелів на добу

Загальний експорт нафти з Іраку в травні навряд чи перевищить 3,3 млн барелів на добу (б/д) на тлі тривалого призупинення видобутку з напівавтономного регіону Курдистану й північних родовищ через Туреччину, а також експортних обмежень на південних терміналах, сказав S&P Global іракський нафтовий високопосадовець.

Існує «обмежений» додатковий експортний потенціал нафти на південних експортних терміналах у Перській затоці, і триваюче призупинення понад 450 тис. б/д видобутку з Курдистану й федеральних родовищ, які експортуються з півночі через Туреччину, не дозволить члену ОПЕК збільшити свій обсяг, сказав чиновник.

Згідно з даними Міністерства нафти від 2 травня, федеральний експорт сирої нафти Іраку, за винятком потоків з Курдистану, у квітні зріс на 1% порівняно з місяцем, до 3,288 млн б/д.

У травні Ірак почав добровільно скорочувати свою квоту на видобуток на 211 тис. 000 б/д до 4,22 млн б/д, приєднавшись до семи інших членів альянсу ОПЕК+, які 2 квітня оголосили про добровільне скорочення видобутку на загальну суму 1,66 млн б/д до кінця 2023 року.

Ці добровільні скорочення доповнюють колективне скорочення альянсу ОПЕК+ на 2 мільйони б/д, яке почалося в листопаді та триватиме до кінця 2023 року.

Видобуток в Іраку в березні зріс на 60 тис. б/д, до 4,39 млн б/д, згідно з останнім опитуванням Platts S&P Global.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти