У початок

Trafigura виходить із російського проєкту «схід ойл»

Міжнародний трейдер Trafigura має намір вийти з проєкту «схід ойл», у якому придбав частку 10% 2020 року, повідомила компанія у п'ятницю, 10 червня.

«Trafigura продовжить повністю дотримуватися всіх наступних пакетів санкцій. Крім того, група заморозила інвестиції в росії і оголосила про перегляд своєї пасивної неопераційної частки в 10% у «схід ойл» із наміром виходу», — йдеться у заяві компанії.

Також трейдер заявив, що до набрання чинності санкціями ЄС і Швейцарії 15 травня припинив торгівлю нафтою з російськими організаціями, які перебувають під санкціями, і суттєво скоротив обсяги постачання нафтопродуктів від підсанкційних компаній рф, постачаючи тільки необхідні європейським споживачам види.

«схід ойл» — флагманський проєкт «роснєфті», розташований на таймирі. Він включає родовища Ванкорської групи, що вже розробляються, і нові родовища на півночі красноярського краю. Ресурсна база проєкту оцінюється в 6 млрд тонн рідких вуглеводнів і близько 2 трлн куб. м газу.

Як планувалося, 2024 року з проєкту може відвантажуватися до 30 млн тонн нафти, 2027 року — до 50 млн тонн і 2030 року — до 100 млн тонн. У грудні 2020 року «роснєфть» закрила угоду з продажу 10% «схід ойлу» швейцарському трейдеру Trafigura за €7 млрд. А в жовтні було закрито угоду з продажу 5% акцій у проєкті консорціуму з компаній Vitol і Mercantile & Maritime за €3, 5 млрд відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти