У початок

TotalEnergies продасть свою канадську «дочку» компанії Suncor

Французька нафтогазова компанія TotalEnergies продасть Suncor весь свій пакет акцій канадського підрозділу — TotalEnergies EP Canada — за 5,5 млрд канадських доларів (4,1 млрд доларів США), випливає з прес-релізу компанії.

«Після оголошення про вихід зі своїх канадських активів компанія TotalEnergies отримала кілька пропозицій, серед яких була пропозиція від Suncor Energy Inc. про придбання всього пакету акцій TotalEnergies EP Canada Ltd.; цю пропозицію було прийнято протягом останнього місяця», — йдеться у повідомленні.

Згідно з підписаною угодою, Suncor придбає всі акції TotalEnergies EP Canada Ltd за 5,5 млрд канадських доларів (4,1 млрд доларів США). Втім, можливі й додаткові платежі, які за певних умов можуть становити максимум 600 млн канадських доларів (близько 450 млн доларів США).

Уточнюється, що продаж відбудеться за умови відмови партнерів TotalEnergies EP Canada Ltd від переважного права купівлі й дотримання звичайних умов, зокрема необхідного схвалення з боку державних органів. При успіху TotalEnergies з Suncor планують завершити продаж до кінця наступного кварталу.

Французька TotalEnergies – одна з найбільших енергетичних компаній у світі. Працює у більш ніж 130 країнах, видобуває нафту й газ у Європі, на Близькому Сході й у Північній Африці, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також у Північній і Південній Америці.

Suncor Energy — канадська інтегрована енергетична компанія, що базується в Калгарі (провінція Альберта).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти