У початок

TotalEnergies побудує у США завод із виробництва CПГ

Французький нафтогазовий концерн TotalEnergies домовився зі своїми американськими партнерами про будівництво першої черги заводу Rio Grande LNG з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) у Південному Техасі.

Оператором проєкту стане компанія NextDecade, а одним із співінвесторів — фонд Global Infrastructure Partners, йдеться у заяві концерну.

Уточнюють, що в рамках першої фази планують звести «три лінії скраплення загальною потужністю 17,5 млн т на рік», при цьому капітальні витрати становитимуть $14,8 млрд. Згідно з угодою, на початковому етапі TotalEnergies «придбає 16,7% акцій спільного підприємства, відповідального за будівництво на першому етапі», а також виділить кошти на його «внесок у фінансування проєкту у розмірі $1,1 млрд».

Введення заводу в експлуатацію заплановане на 2027 рік. За умовами контракту, французький концерн зможе «протягом 20 років щорічно відбирати по 5,4 млн т СПГ», що дозволить компанії «збільшити [загальні] експортні потужності в США до понад 15 млн т на рік до 2030 року».

Однією з основних цілей участі у цьому проєкті TotalEnergies називає «забезпечення європейської енергобезпеки».

Раніше повідомляли, що французька TotalEnergies розвиває свій біогазовий бізнес, придбавши 20% акцій у фінській компанії Ductor.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти