У початок

Німеччина виділить €400 млн на збільшення пропускної спроможності НПЗ у Шведті

Влада Німеччини схвалила заявку на надання нафтопереробному заводу (НПЗ) у Шведті (РСК) 400 млн субсидій. Про це повідомляє Deutschlandfunk із посиланням на заяву представника Міністерства у справах економіки й захисту клімату.

За даними видання, бюджетні кошти буде виділено, незважаючи на інші заходи жорсткої економії, а переговори з Єврокомісією можуть розпочатись найближчим часом, оскільки для виділення коштів потрібен дозвіл Брюсселя.

Субсидії призначені збільшення пропускної спроможності нафтопроводу від балтійського портового міста Росток до Шведта — з 6 млн до 9 млн т.

За словами керуючого директора НПЗ Р. Шайрера, заявку на модернізацію трубопроводу й отримання держсубсидії подали до міністерства 7 липня.

Нафтопереробний завод PCK — п'ятий за величиною такий у Німеччині. Розташований на північному сході країни. Постачає паливо для регіону німецької столиці й частини західної Польщі. Мажоритарним власником ПКК досі залишається російська компанія «роснєфть». Однак уряд Німеччини вирішив узяти на себе тимчасове управління російськими частками Schwedt.

Одразу після передачі активів «роснєфті» під управління BNetzA стало відомо про інтерес PKN Orlen до придбання контрольного пакету акцій НПЗ PCK.

Глава компанії Д. Обайтек підтвердив зацікавленість польського енергетичного концерну на німецькому ринку і готовність запропонувати альтернативу диверсифікації для німецького нафтопереробного сектора.

Він також повідомляв, що Orlen може придбати частку в НПЗ у Шведті, якщо уряд ФРН позбавить «роснєфть» статусу її акціонера.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти