У початок

Total з Aramco підписали 7 EPC-контрактів для реалізації проєкту в Саудівській Аравії

Саудівська держкомпанія Saudi Aramco і французька TotalEnergies підписали 7 EPC-контрактів (на проєктування, постачання й будівництво) за проєктом нафтохімічного комплексу Amiral, йдеться у спільному прес-релізі компаній. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

EPC-підрядником з будівництва установки термічного крекінгу, що виробляє 1,65 млн т етилену на рік, а також інженерних мереж і факельних установок виступить Hyundai Engineering & Construction Co. Ltd.

Maire Tecnimont під ключ постачить дві установки з виробництва поліетилену за технологією Advanced Dual Loop потужністю 500 тис. тонн кожна. Sinopec Engineering (Group) Saudi Co. Ltd займеться інтеграцією нового нафтохімічного комплексу з резервуарним парком і НПЗ Satorp, Gulf Consolidated Contractors Co. – трубопроводами, Mohammed Ali Al-Suwailem Trading and Contracting Co. – допоміжними промисловими об'єктами.

Підготує майданчик Mofarreh Marzouq Al Harbi and Partners Co. Ltd, а будівництво тимчасових об'єктів віддано під відповідальність Mobarak M. AlSalomi і Partners for Cont. Co.

Як повідомлялося, інвестиційне рішення про реалізацію проєкту Amiral та його інтеграцію в НПЗ Satorp (місто Ель-Джубайль) було прийнято у грудні 2022 року. Інвестиції в проєкт становитимуть близько $11 млрд. Початок комерційної експлуатації заплановано на 2027 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти