У початок

Торік оборот трейдера Vitol перевищив 80%

Доходи міжнародного трейдера сировинних товарів Vitol  2022 року зросли до $505 млрд, що на 80% більше, ніж роком раніше, оскільки ціни на енергоносії різко збільшились на тлі війни росії проти України, повідомляє Reuters.

Швейцарська фірма заявила, що торік постачала 7,4 млн барелів на день (б/д) сирої нафти й продуктів порівняно з 7,6 млн б/д попереднього року.

«Обсяги сирої нафти Vitol трохи впали, до 199,5 млн метричних тонн (з 200,5 млн тонн 2021 року), оскільки ми вийшли з контрактів і припинили торгівлю російською сирою нафтою в червні 2022 року», — йдеться в заяві фірми.

До кінця 2023 року компанія очікує, що попит на нафту зросте на 2 млн б/д, головним чином через авіаційний сектор у всьому світі й відновлення попиту в Китаї.

Обсяги торгівлі СПГ зросли до 17,6 млн тонн нафтового еквіваленту через збільшення попиту з Європи, у четвертому кварталі 2022 року на європейські напрямки припадало 67% обсягів СПГ Vitol, заявили у компанії.

Високі ціни на газ минулого року витіснили азіатських покупців з ринку, що призвело до використання вугілля замість нього, і компанія очікує, що обмеження на СПГ триватимуть до 2026 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти