У початок

Ціни на нафту продовжують знижуватися, Brent нижче за $72 за барель

Нафтові котирування опускаються вдень у понеділок, продовжуючи знижуватися після рекордного з минулого літа падіння за підсумками минулого тижня

Нафта падає за іншими ризиковими активами на тлі побоювань, що кризова ситуація в банківському секторі США може перекинутися на інші країни і стати причиною глобальної рецесії, повідомляє «Інтерфакс».

Найважливішою для ринків новиною стала купівля швейцарського банку Credit Suisse конкуруючим UBS за 3 млрд. швейцарських франків ($3,25 млрд.). UBS заплатить по 0,76 франка за акцію Credit Suisse, угода не вимагає схвалення акціонерів, і її буде повністю сплачено коштами, включаючи допомогу й гарантії з боку уряду і Швейцарського національного банку.

Травневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:50 за Києвом здешевшали на $1,15 (1,58%) — до $71,82 за барель.

Котирування квітневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $1,13 (1,69%) – до $65,61 за барель.

За минулий тиждень Brent звалилася на 11,9%, WTI — на 13%. Це найбільше тижневе зниження відповідно з серпня минулого року для європейської нафти і з червня — для американської.

Через «банківський стрес, страхи рецесії і відплив коштів інвесторів» аналітики Goldman Sachs у суботу погіршили свої прогнози цін на нафту марки Brent на найближчі 12 місяців до $94 з очікуваних раніше $100 за барель.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня скоротилася на 1 одиницю й склала 589, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти