У початок

Експорт дизпального з Китаю зріс у десять разів за перші два місяці року

Експорт дизельного палива з Китаю зріс більш ніж у десять разів на початку року, а також зросли постачання бензину, оскільки внутрішній попит знизився, а нафтопереробники використали свої експортні квоти, пише Bloomberg.

За даними уряду, оприлюдненими на вихідних, країна відвантажила разом 4,54 млн тонн дизельного пального протягом січня і лютого порівняно з 420 тис. тонн роком раніше. Це еквівалентно приблизно 574 тис. барелів на день (б/д). Експорт бензину збільшився на 20% і склав 2,27 млн тонн.

Закордонні постачання транспортного палива Китаєм були стабільними з останнього кварталу 2022 року після того, як Пекін видав величезну експортну квоту, намагаючись відродити національну економіку, оскільки обмеження Covid вдарили по попиту. Країна скасувала обмежувальні заходи наприкінці минулого року.

За даними OilChem, експорт дизпального в березні впаде на 80% порівняно з місяцем раніше, оскільки внутрішній попит відновлюється, а деякі нафтопереробні заводи проводять технічне обслуговування. Зниження призведе до скорочення азіатських постачань.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти