У початок

Тижневий морський експорт ДП і газойлів рф упав нижче за 500 тис. тонн

Минулого тижня, який закінчився 1 жовтня, обсяги відвантажень дизельного пального й газойлів із російських портів упали до 479 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95». Це вдвічі менше від середньотижневих показників серпня й найнижчий обсяг експорту з початку року.

Різке скорочення стало наслідком впровадження заборони на експорт нафтопродуктів з росії. Нагадаємо, 21 вересня російський уряд наказав призупинити постачання бензину, дизельного пального й газойлів на зовнішній ринок для стабілізації ситуації з нафтопродуктами всередині країни. Пізніше у кремлі дали роз’яснення, що обмеження не поширюватиметься на експорт дизпального низької якості й судового палива.

Дані показують, що основну частку постачань, майже 60%, минулого тижня складали вантажі з газойлем. Танкери з дизельним пальним також відвантажувались попри заборону, що, ймовірно, було зумовлено прагненням російських компаній виконати місячні зобов’язання перед покупцями й уникнути демереджів.

З найбільшого за обсягами перевалки порту «приморськ» минулого тижня було відвантажено лише 107 тис. тонн дистилятів, тоді як у серпні середньотижневий показник експорту становив 383 тис. тонн. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти