У початок

Tesla збільшила квартальний виторг на 81%

Виробник електромобілів Tesla повідомив про рекордний виторг у першому кварталі 2022 року, попри проблеми, що зберігаються в ланцюжках постачань, і вимушене призупинення роботи заводу в Шанхаї через локдаун.

У січні-березні виручка компанії зросла на 81% у річному обчисленні і склала $18,76 млрд.

Чистий прибуток склав $3,32 млрд, або $2,86 на акцію, порівняно з $438 млн, або $0,39 на акцію, зафіксованих роком раніше.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували квартальний виторг Tesla на рівні $17,7 млрд, чистий прибуток — $2,2 млрд.

Прибуток без урахування разових чинників підвищився до $3,22 на акцію з $0,93 на акцію за консенсус-прогнозу ринку в $2,26 на акцію.

Компанія збільшила виробництво автомобілів у минулому кварталі на 69%, до 305,407 тис. машин, постачання покупцям зросло на 68%, до рекордних 310,048 тис. одиниць.

У прес-релізі Tesla наголошується, що проблеми в ланцюжках постачань зберігаються і, як і раніше, спостерігається дефіцит напівпровідникових компонентів. Крім того, недавній спалах COVID-19 у Китаї змусив компанію призупинити роботу заводу в Шанхаї, і поки що виробництво відновлено лише в обмеженому обсязі.

Також Tesla відзначила різке зростання цін на сировинні товари останнім часом, через яке їй довелося скоригувати ціни на продукцію.

Підприємства автовиробника працюють не на повну силу вже кілька кварталів поспіль через проблеми у ланцюжках постачань, і така ситуація, ймовірно, збережеться до кінця 2022 року, йдеться у прес-релізі. «При цьому у нас достатньо ліквідності, щоб фінансувати плани розробки продукції, довгострокове розширення потужностей та інші витрати», — зазначають у компанії.

Акції Tesla здорожчали на 5,6% на додаткових торгах у середу після публікації звітності. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 7,5%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти