У початок

План дій: головний пункт – ембарго на енергоносії з рф

Першим пунктом запропонованого групою міжнародних експертів Плану дій іде обмеження на російські енергоносії. Про це повідомив на своєму телеграм-каналі керівник Офісу президента Андрій Єрмак.  

«Ось речі, про які згодом розповімо детальніше», – написав Єрмак, коментуючи складові згаданого плану.

Передусім ідеться про обмеження на російські енергоносії. Ембарго стосується російської сирої нафти, нафтопродуктів, газу й вугілля. Експерти вважають, що має бути заборонено як імпорт, так і експорт у демократичний світ та з нього.

Окрім того, важливий пункт – розширення санкцій проти фінансового сектору. Російські фінансові установи має бути відключено від світової фінансової системи.

Також ідеться про посилення транспортних і страхових санкцій. Потрібно «встановити як мету заборону на здійснення перевезень морським, наземним і залізничним транспортом з росії до демократичного світу, за винятком тих, що стосуються забезпечення глобальної продовольчої безпеки», вважають в Офісі глави держави.

Експерта група також пропонує «визначити рф спонсором тероризму, визнати збройні сили рф іноземною терористичною організацією (Foreign Terrorist Organization, FTO) і спеціально визначеними глобальними терористами (Specially Designated Global Terrorists, SDGT)» і наголошує «на важливості запровадження вторинних санкцій і синхронізації зусиль країн демократичного світу у санкційній політиці».

Як зазначається, згаданий План дій з посилення санкційного тиску на росію дозволить перекрити  рф фінансовий потік, що дає їй змогу продовжувати війну проти України.

«Робимо все, щоб економічно придушити росію», – підсумував Єрмак.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти