У початок

Tesla вибула з 10-ти найдорожчих компаній США

Tesla вперше за 13 місяців не входить до списку десяти найбільших публічних компаній США із ринкової капіталізації, передає MarketWatch. Автомобільний концерн спустився на 11-й рядок, його місце посіла платіжна система Visa.

За підсумками торгів у середу, 6 березня, ринкова капіталізація Tesla становила $562,2 млрд, Visa – $563,4 млрд. Востаннє Tesla вибувала з десятки лідерів у січні 2023 року. Перші п'ять місць посідають Microsoft, Apple, Nvidia, Amazon та Alphabet. Далі йдуть Meta (визнана екстремістською й заборонена в рф), Berkshire Hathaway, Eli Lilly і Broadcom.

У середу акції Tesla знизилися у вартості на 2,3%. Падіння тривало третій день поспіль. За цей період ціна на акції впала на 12,9%, з початку року – на 29%. За даними Dow Jones Market Data, 2024 року ринкова вартість компанії скоротилася на $228 млрд. Водночас акції Visa цього року зросли приблизно на 8%, а за 12 місяців – на 24%.

Як зазначає MarketWatch, вартість акцій Tesla знижується на тлі падіння попиту на електромобілі. Аналітик Morgan Stanley Адам Джонас також зазначив, що китайський ринок перенасичений, на ньому спостерігаються нижчі ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти