У початок

BP скорочує нафтопереробку в Німеччині через високі витрати

BP Plc планує скоротити свою нафтопереробну діяльність у Німеччині через високі витрати й зниження попиту на паливо, пише Bloomberg.

Його нафтопереробний комплекс у Гельзенкірхені стане другим німецьким заводом, який скоротить споживання сирої нафти з 2025 року, а Shell Plc працює над подібним кроком на сусідньому заводі. Згідно з підрахунками Bloomberg, плани компаній можуть скоротити нафтопереробні потужності країни більш ніж на 10%.

«Наш нафтопереробний завод (НПЗ) у Гельзенкірхені наразі неконкурентоспроможний», — сказав Арно Аппель, керівник заводу. Він «обтяжений надто високими структурними витратами».

Європейські нафтопереробники стикаються зі зростаючою конкуренцією з боку імпорту палива з Близького Сходу й Азії, де потужності збільшуються. Оператори часто скаржаться на нечесні умови гри, оскільки на європейські заводи поширюються обмеження з викидів вуглецю, які не застосовуються в інших країнах. Ціна на природний газ, який використовується в нафтопереробній і хімічній промисловості, також є зустрічним вітром у Європі.

Згідно з заявою, з 2025 року BP скоротить річне споживання сирої нафти в Гельзенкірхені до 8 млн тонн з 12 млн тонн. З цієї дати потужність НПЗ залишиться на рівні близько 160 тис. барелів на день (б/д).

Shell Plc втратить близько 140 тис. б/д потужностей на Rhineland цього року.

Гельзенкірхен і Rhineland отримують постачання сирої нафти трубопроводом з Роттердама, європейського центру ціноутворення на нафту. На цю мить вони входять у 10 найкращих НПЗ Європи, згідно з даними, зібраними Bloomberg.

Заводи припинять роботу своїх гідрокрекінгів. BP планує перепрофілювати установку для виробництва палива з низьким вмістом вуглецю, включно з екологічним авіаційним паливом, тоді як Shell переходить на мастильні матеріали, які використовуються в промисловості.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти