У початок

Tesla через конкуренцію знижує ціни на Model 3 і Y у Китаї – Bloomberg

У п’ятницю компанія Tesla Inc. провела черговий раунд зниження цін на свої електромобілі Model 3 і Y у Китаї, а також представила седан Model S і Model X вищого класу, щоб краще втриматися у преміальному сегменті найбільшого у світі ринку електромобілів.

Стартову ціну на місцевий позашляховик Model Y було знижено до рекордно низького показника – 259,9 тис. юанів ($37 875) з 288,9 тис. юанів, згідно з китайським веб-сайтом компанії. Ця стандартна версія із заднім приводом коштує на 43% дешевше, ніж найпростіша повнопривідна модель Y, доступна в США, яка має довший запас ходу. Зниження ціни в п’ятницю зменшило вартість Model 3 до 229,9 тис. юанів із 265,9 тис. юанів, приблизно на 30% дешевше, ніж у США.

Ціна на Tesla Model Y у всьому світі коливається більш ніж на $60 тис..

Tesla вже знизила ціни в Китаї минулого року, щоб збільшити продажі, оскільки конкуренція загострюється як у масовому, так і в преміум-сегментах, з такими компаніями, як підтримувані Ворреном Баффетом BYD Co. , Xpeng Inc. і Nio Inc., а також міжнародними гравцями, такими як Porsche AG і Mercedes Benz Group AG, які змагаються за продажі.

Tesla повідомила, що нещодавно представлена ​​Model S із оновленим інтер’єром коштує 789,9 тис. юанів у Китаї, а версія Plaid — найшвидший автомобіль Tesla, який розганяється від нуля до 100 кілометрів (62 милі) на годину лише за 2,1 секунди, продано від 1,01 млн юанів. Позашляховик Model X коштує від 879,9 тис. юанів, а Model X Plaid – від 1,04 млн юанів. При цьому у Tesla зазначають, що постачання розпочнуться в другому кварталі цього року.

Компанія, що базується в Остіні (штат Техас), є домінуючим гравцем у китайському секторі масового ринку електромобілів — автомобілів, які коштують не більше 300 тис. юанів. Tesla локалізувала виробництво седанів Model 3 наприкінці 2019 року, коли відкрила завод у Шанхаї, здатний випускати 450 тис. автомобілів на рік. У січні 2021 року звідти почалися постачання Model Ys.

Торік Tesla відвантажила з Шанхаю понад 710 тис. автомобілів , що становить близько 54% ​​її світових продажів. Постачання сповільнилися приблизно до 56 тис. у грудні, що майже вдвічі менше від листопадового показника, оскільки виробництво було призупинено через модернізацію обладнання й слабкий попит. Раніше цього тижня Tesla оголосила, що глобальні постачання були нижчими, ніж очікувалося, третій квартал поспіль, що призвело до падіння ціни на її акції на 12% у вівторок.

Згідно з окремим повідомленням, у п’ятницю автовиробник також скоригував ціни на свої автомобілі Model 3 і Model Y в Японії. Модель 3 від початкового рівня було знижено на 10%, до 5,4 млн ієн ($40,3 тис.), тоді як Model Y впала на 9,9%, до 5,8 млн ієн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти