У початок

Техрегламент на СВГ відтермінують ще на півроку

Також є російською мовою

Сьогодні в рамках засідання урядового комітету з енергетики ухвалено рішення ініціювати чергове перенесення дати запуску роботи ТР з 5 листопада 2021 р. на 5 травня 2022-го. Про це enkorr повідомили учасники ринку.

Причини, через які техрегламент на СВГ втретє збираються перенести, наразі не оприлюднено.

«Таке рішення про перенесення термінів набуття ТР чинності справді є, але воно поки що ніяк не зафіксовано документально. За моєю інформацією, в Міненерго вже скинуто попередні протоколи рішення, на підставі яких фахівці міністерства мають підготувати проєкт рішення про зміну дати запуску регламенту», – розповів у коментарі enkorr аудитор з оцінки якості нафтопродуктів ОЗ «СЕРТ АСУ» Олександр Лютий.

Як відомо, технічний регламент на скраплений газ було прийнято постановою КМУ № 667 від 29.07.2020 р., і спочатку він мав запрацювати у лютому цього року, але його було відстрочено перший раз до 5 травня, а потім і до 5 листопада.

Як раніше писав enkorr, на онлайн-засіданні учасників ринку та асоціацій з доопрацювання тексту ТР, що відбулося 19 жовтня 2021 р. під кураторством Міненерго, було прийнято рішення ввести ТР у дію вчасно, тобто із 5 листопада цього року. При цьому планували зробити це у тестовому режимі, відмінність якого — робота в умовах регламенту, але без штрафів за порушення його норм. Такий режим мав тривати три місяці – до 5 лютого 2022 р..

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти