У початок

TC Energy виділить нафтовий підрозділ задля низьковуглецевого майбутнього

TC Energy Corp. планує виокремити свій підрозділ нафтопроводів, щоб скоротити борги й зосередитися на підприємствах, що швидше розвиваються, і які отримають вигоду від глобального енергетичного переходу.

Франсуа Пуар’є залишиться на посаді головного виконавчого директора компанії TC Energy, яка керуватиме газопроводами й такими бізнесами, як виробництво атомної енергії та накопичення енергії на гідроелектростанціях, що базується в Калгарі, сказав у четвер, 27 липня, Бевін Вірзба, який нині очолює підрозділ канадських газо- й нафтопроводів, а в найближчому майбутньому очолить новий бізнес з рідин.

Як повідомляє Bloomberg, поділ є найбільш значущою угодою для TC Energy з тих пір, як вона перейшла в бізнес трубопроводів природного газу в США з купівлею Columbia Pipeline Group Inc. приблизно за $10 млрд, яка відбулася 2016 року. Відділення дозволить TC Energy набагато більше зосередитися на системах нафтопроводів, таких як система Keystone, якими вона володіла до угоди.

Стівен Елліс, галузевий стратег «Морнінгстар», повідомив в електронному листі, що відокремлення від рідкого бізнесу з низькими темпами зростання і його «досить суттєве» використання принесе значні переваги для TC Energy.

«Найважливішим є зменшення левериджу, враховуючи заборгованість, нагромаджену суб’єктом, що виділяється, але зараз ми краще висвітлюємо зростання основного бізнесу, одночасно покращуючи його профіль стійкості, – сказав Елліс. – Газ, електроенергія й водень виглядають краще, ніж нафта».

У TC Energy заявили, що це рішення було прийнято після дворічного стратегічного перегляду і, як очікується, буде завершено на неоподатковуваній основі в другій половині 2024 року. Компанія планує отримати схвалення угоди від акціонерів на зборах приблизно в середині наступного року.

Компанія TC Energy має проблеми з перевитратою коштів на проєкт трубопроводу Coastal GasLink у Британській Колумбії, який з’єднає з першим у Канаді великим заводом скрапленого природного газу. Нещодавно вона також зіткнулася з масштабним розливом нафти в США з трубопроводу Keystone, що змусило її знизити ставки на систему. Цього року акції TC Energy впали на 12% порівняно з падінням енергетичного індексу S&P/TSX на 2,9%.

Компанія пообіцяла продати активи на 5 млрд канадських доларів до кінця року, щоб розв’язати проблеми з витратами. Мети було досягнуто на початку цього тижня завдяки угоді про продаж 40% акцій у двох мережах газопроводів США за $3,9 млрд (5,2 млрд канадських доларів) готівкою.

Компанія, яка розробляє нові трубопроводи для рідин, зосередиться на збільшенні потужності на частинах системи, що недостатньо використовуються, і на збільшенні підключення до нових точок доставки, повідомило її керівництво.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти