У початок

BP і OMV підписали 10-річну угоду про постачання СПГ

BP і OMV оголосили про підписання довгострокової угоди купівлі-продажу (SPA). Угода охоплює постачання до 1 млн тонн скрапленого природного газу (СПГ) на рік протягом 10 років з 2026 року, йдеться у прес-релізі OMV.

Згідно з умовами угоди, BP забезпечить OMV СПГ зі свого різноманітного глобального портфеля СПГ, який буде отримано і регазифіковано через СПГ-термінал Gate у Роттердамі (Нідерланди), де OMV володіє потужностями регазифікації, або інші термінали в Європі.

Альфред Стерн, голова правління і генеральний директор OMV AG, заначив, що одним із ключових пріоритетів OMV є просування постійної диверсифікації джерел постачання, яка «включає газ із нашого власного видобутку й зовнішніх джерел із Норвегії, а також додаткові обсяги СПГ».

«У поєднанні з останніми новинами щодо наших додаткових потужностей для транспортування газу до 2028 року наша угода з BP відображає наш значний внесок у безпеку постачання клієнтам в Австрії і Європі. Наше партнерство з BP, яке охоплює 10-річний період з 2026 року, – важливий стратегічний крок до диверсифікації і захисту наших джерел постачання в довгостроковій перспективі», – сказав він.

Джонті Шепард, віце-президент BP із глобальної торгівлі та походження СПГ, додав: «У BP ми розглядаємо СПГ як важливу частину енергетичного переходу і важливу для нашого власного повороту до інтегрованої енергетичної компанії. Ми раді укласти цю угоду купівлі-продажу СПГ з OMV, з якою маємо давні відносини. Європа – значний ринок СПГ, і ця угода з OMV додатково демонструє наші можливості постачання СПГ у регіоні, підтримуючи безпеку постачання для наших європейських клієнтів».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти