У початок

Татарстанський ТАІФ-НК зупинив виробництво через «затоварку»

Татарстанський нафтопереробний завод ТАІФ-НК призупинив переробку сировини й виробництво нафтопродуктів у зв'язку із затоваренням сховищ заводу. Про це пише російський «Комерсант».

За даними співрозмовників видання, причиною відсутності збуту у заводу стало суттєве скорочення споживання продукту первинної переробки — прямогонного бензину — з боку структури «Сібуру» «Нижньокамськнафтохіму» (НКНГ, один із найбільших у світі виробників каучуку).

Компанія, за словами співрозмовника у галузі, вирішила знизити до мінімуму закупівлі через високі ціни на сировину. ТАІФ-НК не увійшла до периметру операції з купівлі «Сібуром» у 2021 році у компанії низки активів, але продовжувала постачати сировину компанії (близько 1,3 млн тонн нафти на рік). У ТАІФ ситуацію не коментують.

Сам нафтохімічний холдинг може скоротити виробництво з урахуванням обмежень експорту й стримування цін на полімери для клієнтів на тлі здорожчання сировини.

Як пояснили «Ъ» у «Сібурі», з кінця лютого підприємство діє в умовах безпрецедентних торгових і логістичних обмежень, що вже призвело до фактичного зниження експорту на європейський ринок, де реалізовувалася істотна частина продукції НКНГ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти