У початок

Є загроза транзиту газу – Оператор ГТС України

Компанія «Оператор ГТС України» (ОГТСУ) заявляє, що дії російських окупантів ставлять під загрозу транзит газу через ГВС «Сохранівка». Про це йдеться у заяві Оператора ГТС.

«Оператор ГТС України (ОГТСУ) повідомляє про грубі втручання представників рф і підконтрольних їм незаконних збройних формувань т. зв. «лнр» в операційну роботу й технологічні процеси транспортування газу через компресорну станцію (КС) «Новопсков» у Луганській області», – кажуть в компанії.

КС «Новопсков» – важливий об'єкт для організації транспортування газу споживачам Донецької і Луганської областей. Також через цю станцію проходить майже третина транзиту в Європу з газовимірювальної станції (ГВС) «Сохранівка», пояснили в ОГТС.

«ОГТСУ зафіксовано низку дій з боку окупантів, які передбачають зміни в роботі комунікаційного обладнання й технологічних режимів, що фактично може спричинити втрату операційного контролю над обладнанням КС.

Це призведе до значних ризиків цілісності газотранспортної системи, стабільності режимів транспортування газу та в результаті – до неможливості виконання транспортування газу через КС, зокрема в межах транзитного контракту», – наголосили в компанії.

ОГТСУ закликав представників агресора утриматись від подальшого тиску на працівників ОГТСУ і втручання в роботу КС.

«В іншому випадку у разі втрати операційного контролю ОГТСУ з метою збереження цілісності й безпечної роботи ГТС буде змушений зупинити роботу цього об’єкту. Зупинення КС «Новопсков» означає зупинку транзиту через ГВС «Сохранівка».

Відповідальність за наслідки – на російській федерації», – резюмували в компанії.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти