У початок

Танкер із сирою нафтою кілька днів стоїть біля узбережжя ОАЕ

Нафтовий танкер, що перевозить вантаж російської сирої нафти, стоїть біля узбережжя Об’єднаних Арабських Еміратів протягом трьох днів, що підвищує перспективу того, що країна Перської затоки може стати клієнтом для москви. Про це повідомляє Bloomberg.

Пришвартувавшись до пристані, що обслуговує найбільший нафтопереробний завод країни, корабель типу Suezmax Tahiti, здатний перевозити 1 млн барелів нафти, став на якір неподалік від терміналу в порту ОАЕ «Рувайс». Він вийшов із мурманська, порту в російській частині Арктичного моря, на початку жовтня.

Як повідомляє агенство, росія терміново шукає нових клієнтів для своєї нафти, оскільки з 5 грудня майже всі морські постачання в Європу буде заборонено. 27 країн ЄС забороняють імпорт, щоб покарати росію за розв’язану нею широкомасштабну війну в Україні.

Tahiti прибув до причалу, який обслуговує нафтопереробний завод ADNOC в Абу-Дабі, в середу ввечері, провівши там близько 36 годин перед тим, як знову вирушити. Ruwais розташовано всередині Перської затоки, тому малоймовірно, що судно заходило туди для дозаправки.

Сигнали від судна не вказують на те, що воно розвантажене, але осадку судна вводять вручну, і її, можливо, просто не оновлено. Представник ADNOC від коментарів відмовився.

Згідно з даними відстеження суден, які спостерігає Bloomberg, судно раніше повідомляло про Джамнагар в Індії як місце призначення.

Осадка судна свідчить про те, що на борту залишилась лише частина вантажу. Виходячи з того, де воно завантажувалось, судно, ймовірно, перевозило варандейську нафту «лукойлу» або сорт нового порту «газпром нафти», обидва експортуються з мурманська.

Варандей має щільність API близько 25,5 градуса і вміст сірки 0,23%. Новий порт і менш щільний, ніж Варандей, при 35 градусах, і солодший, із вмістом сірки 0,1%.

росія намагається знайти нові ринки для своєї сирої нафти, якої уникають європейські покупці, відколи її війська вторглися в Україну в лютому.

Москві потрібно буде знайти джерела збуту приблизно на 1,5 млн барелів сирої нафти на день, коли почнуть діяти санкції ЄС.

Імпорт і переробка російської нафти в Ruwais, якщо це станеться, може вивільнити вітчизняну нафту для експорту й може виявитися прибутковою, якщо закупівлі будуть здійснюватися з великими знижками.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти