У початок

Brent здешевшала до $98,45 за барель на волатильних торгах

Котирування нафти повернулися до зниження на волатильних торгах понеділка. На 16:13 за київським часом січневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,12 (0,12%) – до $98,45 за барель. Грудневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,08 (0,09%) – до $92,53 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 5,1% і завершила торги на максимумі з кінця серпня, WTI зросла в ціні на 5,4%.

Підтримку котируванням раніше під час торгів надало зниження індексу долара.

Американська валюта дешевшає на заявах низки членів керівництва Федрезерву про те, що вони, як і раніше, вважають виправданим уповільнення темпів зростання ставки на грудневому засіданні, попри сильні статдані по ринку праці.

Тим часом негативним чинником для нафтового ринку стали заяви влади Китаю про те, що вони мають намір неухильно дотримуватись політики «нульової терпимості» до COVID-19, а також слабких зовнішньоторговельних даних з КНР.

Як стало відомо 7 листопада, обсяг китайського експорту в жовтні несподівано скоротився на 0,3% порівняно з аналогічним місяцем торік, тоді як аналітики, опитані The Wall Street Journal, прогнозували зростання показника на 4%.

Імпорт у жовтні знизився на 0,7% у річному вираженні після підйому на 0,3% у вересні. Економісти очікували, що показник минулого місяця не зміниться.

Тим часом темпи нарощування видобутку нафти американськими сланцевими компаніями сповільнюються, незважаючи на тривалий період високих прибутків, пише The Wall Street Journal. Зі слів керівників і аналітиків, раніше очікувалося, що поточний рік стане знаменним для США в плані видобутку. Однак ці прогнози не виправдалися через спричинене інфляцією зростання витрат, проблеми в ланцюжках постачань і невтішні показники роботи свердловин у низки компаній. У результаті видобуток нафти в країні залишився практично на колишньому рівні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти