У початок

Італія, Німеччина й Австрія підтримують розробку водневого трубопроводу

Міністерства енергетики Італії, Німеччини і Австрії підписали спільний лист про підтримку розробки водневого трубопроводу між Північною Африкою і Європою. Про це повідомляє Reuters із посиланням на оператора італійської газової мережі Snam.

Зокрема у Snam повідомили, що три країни висловили підтримку пов’язаним інфраструктурним проєктам для отримання статусу проєкту спільного інтересу Європейського Союзу (PCI), що дасть їм доступ до певних фондів ЄС і швидких дозволів.

Європа намагається збільшити виробництво й імпорт відновлюваного водню – палива, виробленого з відновлюваної електроенергії, на яке країни роблять ставку, щоб скоротити використання викопного палива в промислових процесах, таких як виробництво сталі.

«Так званий коридор SouthH2 з’єднає Північну Африку, Італію, Австрію і Німеччину, дозволяючи відновлюваному водню, виробленому у південному Середземномор’ї, досягати європейських споживачів», — зазначили у  Snam.

Проєкт протяжністю 3 300 км ведеться чотирма великими європейськими операторами транспортних систем (TSO): Snam, Trans Austria Gasleitung (TAG), Gas Connect Austria (GCA) і Bayernets у Німеччині.

З потужністю імпорту водню понад 4 млн тонн на рік з Північної Африки трубопровід міг би забезпечити 40% цільового обсягу імпорту водню в ЄС, встановленого на 2030 рік, і міг би запрацювати вже цього року, сказали у Snam.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти