У початок

Ціни на нафту знижуються після трьох сесій підйому

Ціни на нафту опускаються у середу, 10 травня, на тлі загального зниження апетиту до ризику на світових ринках перед публікацією квітневих даних щодо інфляції в США.

Консенсус-прогноз, який наводить Trading Economics, передбачає, що споживчі ціни в Штатах минулого місяця зросли на 5% у річному вираженні, як і в березні. Динаміка інфляції є ключовим показником, за яким стежать ринки, оскільки вона відіграє важливу роль у прийнятті Федеральною резервною системою (ФРС) рішень щодо грошово-кредитної політики.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом у середу становить $76,87 за барель, що на $0,57 (0,74%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти здорожчали на $0,43 (0,6%) до $77,44 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,57 (0,77%), до $73,14 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зросла на $0,55 (0,8%), до $72,71 за барель.

Ціни на нафту зростали в останні три сесії. Підтримку ринку у вівторок надали повідомлення ЗМІ про те, що влада США планує відновити поповнення стратегічного нафтового резерву (SPR) як тільки буде завершено ремонтні роботи у сховищах, зазначає аналітик Price Futures Group Філ Флінн, слова якого наводить Market Watch.

«Усім зрозуміло, що Білому дому необхідно якнайшвидше поповнити SPR, враховуючи, що резерв перебуває на мінімальному за сорок років рівні», – каже головний аналітик нафтового ринку Oanda Едвард Мойя.

У вівторок Міненерго США знизило прогноз видобутку нафти в країні (без урахування інших рідких вуглеводнів) на 2023 рік з 12,54 млн б/д до 12,53 млн б/д. Крім того, відомство погіршило прогноз ціни на нафту Brent на поточний рік до $78,65 за барель із $85,01 за барель.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти