У початок

Пакистан готовий платити за російську нафту китайськими юанями

Пакистан вже розмістив замовлення на один вантаж російської нафти, але зацікавлений у довгостроковій угоді про її купівлю за китайську валюту. Про це сказав міністр Пакистану Хуррам Дастгір Хан в інтерв'ю Bloomberg наприкінці минулого тижня

«Оплату за першу партію було здійснено в доларах США, але Пакистан хотів би, щоб подальші закупівлі здійснювалися в юанях, враховуючи, що країна має угоду про валютний своп із Китаєм», — сказав він.

Видання зазначає, що така угода відповідала б бажанню росії відмовитися від використання долара чи євро для свого експорту й амбіціям Китаю вивести юань на світовий ринок, щоб подолати домінування долара.

«Це також забезпечить певне полегшення для Пакистану, який сильно залежить від імпорту енергоресурсів і намагається відновити заблокований пакет допомоги обсягом $6,5 млрд з Міжнародним валютним фондом, щоб уникнути дефолту», — пише агентство.

Перший вантаж російської нафти прибуде в Пакистан протягом місяця, і його було придбано зі знижкою, повідомив раніше речник нафтового відділу Міністерства енергетики у відповідь на запитання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти