У початок

Таїланд з Індією купують більше вантажів СПГ, але глобальний спотовий попит усе ще слабкий

По всій Азії продовжують з’являтися осередки спотового попиту на СПГ, особливо серед чутливих до ціни покупців природного газу. Про це повідомляє Natural Gas Intelligence.

За даними Kpler, таїландська PTT LNG Co. Ltd. купила дев’ять літніх вантажів приблизно за $13 США/МБТЕ на тендері, який завершився минулого тижня. Також Indian Oil Corp. Ltd. придбала ще два вантажі за аналогічними цінами для вантажів, які будуть доставлені в період з травня по серпень. Тим часом минулого тижня Vitol Inc. заявила, що цього місяця доставить на Філіппіни перший вантаж скрапленого природного газу.

Запаси природного газу в сховищах у Європі і Азії залишаються високими після м’якої зими, що стримує купівлю на місці. Європейські ринки було закрито у зв’язку зі святом Великодня, але Title Transfer Facility (TTF) минулого тижня знизився на 16%, а японсько-корейський маркер упав на 7%.

Жодне судно не розвантажувалося на імпортних терміналах Elengy Fos Cavaou, Fos Tonkin і Montoir-de-Bretagne СПГ у Франції після того, як 6 березня було оголошено про страйки робітників. Операції також було обмежено на підприємстві в Дюнкерку, яким керує Fluxys, єдиному іншому імпортному терміналі в країні.

За даними відстеження руху суден Kpler, минулого тижня три судна було переспрямовано з Монтуар-де-Бретань і ще одне — з Дюнкерка, оскільки страйк тривав. Однак Європа все ще переповнена СПГ. Більшість вантажів, які переспрямовують із французьких терміналів, прямують до Бельгії, Іспанії й Великобританії, до якої тільки цього місяця вже заплановано понад 20 суден. 

Попри те, що вантажі скрапленого природного газу допомагають заповнити порожнечу, утворену внаслідок скорочення росією експорту на континент, попит не повністю відновився через падіння цін, заявили аналітики Morgan Stanley у записці для клієнтів минулого тижня. Вони додали, що відскок може зайняти певний час, враховуючи структурне руйнування попиту, яке відбулося на тлі рекордно високих цін минулого року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти