У початок

російський дизель знаходить новий дім у Латинській Америці

Ембарго Європейського Союзу на російські нафтопродукти, яке набуло чинності 5 лютого, призвело до переспрямування російського дизельного пального не лише в Азію, Африку і на Близький Схід, а й дедалі більше його находить у Латинську Америку, пише Reuters.

За березень росія експортувала понад 580 тис. тонн дизельного пального до Південної і Латинської Америки, повідомляє агентство із посиланням на дані Refinitiv Eikon, із них 440 тис. тонн пішло на ринок Бразилії.

Туреччина також забирає російське дизельне пальне, яке раніше йшло б до Європи, і, за даними Bloomberg, потоки в Туреччину досягли семирічного максимуму.

На Близькому Сході Саудівська Аравія також імпортує збільшені обсяги російського дизелю, водночас надсилаючи великі обсяги дизелю в Європу.

У березні трейдери запаслися російським дизелем, використовуючи низьку цінову перевагу, щоб збільшити запаси в ОАЕ й Саудівській Аравії, які, у свою чергу, збільшили експорт у Європу й Африку.

У середині березня близько 500 тис. тонн російського дизельного пального було постачено в ОАЕ й Саудівську Аравію порівняно з майже нульовим показником рік тому, повідомляє Reuters із посиланням на дані Refinitiv, Kpler і Vortexa.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти