У початок

Світові продажі електромобілів торік зросли на 70%

Продажі електромобілів у всьому світі різко виросли минулого року головним чином завдяки потужному зростанню в Китаї і Європі. Зокрема світові продажі повністю електричних транспортних засобів склали близько 7,8 млн одиниць, що на 68% більше, ніж 2021 року. Про це пише «Бізнес.Цензор» із посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначається, торік продажі електромобілів у всьому світі вперше досягли приблизно 10% частки ринку.

Згідно з даними LMC Automotive, за весь рік повністю електричні транспортні засоби склали 11% від загального обсягу продажів автомобілів у Європі й 19% – у Китаї. У поєднанні з гібридними транспортними засобами, які можна підключати до електромережі для підзарядки акумулятора, але вони також мають невеликий двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ), частка електромобілів, проданих торік у Європі, зросла до 20,3% від загальної кількості. 

Згідно з даними LMC, загальний продаж нових автомобілів упав приблизно на 1% – до 80,6 млн автомобілів, причому зростання в Китаї майже на 4% допомогло компенсувати падіння на 8% у США й на 7% у Європі.

Європейські автовиробники зосередили виробництво і продаж електромобілів на внутрішніх ринках, намагаючись відповідати нормам Європейського Союзу щодо викидів. Торік вони також почали більш агресивно розширювати свій бізнес електромобілів на інших великих ринках, особливо в Китаї й США.

У Китаї, на який торік припадало близько двох третин світових продажів повністю електричних автомобілів, вітчизняні виробники набирають переваги на традиційних західних автовиробниках, а також починають експансію в Європу й США.

Tesla зберегла перше місце у світовому рейтингу виробників з продажів повністю електричних транспортних засобів, за нею йдуть китайські виробники BYD Co. і SAIC Motor Corp., а також бренди, що входять до групи VW.

США відстають від Китаю і Європи в поширенні електромобілів, але торік автовиробники продали в США 807,18 тис. повністю електричних транспортних засобів (ТЗ), що збільшило частку повністю електричних ТЗ до 5,8% від усіх проданих автомобілів з 3,2% роком раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти